1280px-051024-N-4374S-010_-_USS_Ross_(DDG-71)_in_the_Atlantic_Ocean_during_UNITAS_47-06  Американският ракетен есминец USS Ross (DDG-71) навлезе в акваторията на Черно море, съобщи руското издание „Лента“, позовавайки се на направени снимки на Босфора. В Турция проследиха движението на кораба.
„Военноморските сили на Съединените американски щати увеличават патрулите си в Черно море на фона на повишеното напрежение“, се казва в информацията. Разрушителят най-вероятно ще патрулира в зоната на интереси на Шестия флот на военноморските сили.
Оперативният флот оперира в Средиземно море, а щаб квартирата на командването е разположена в Италия. USS Ross е въоръжен с крилати ракети „Томахоук“. Американското министерство на отбраната обяви през април 2017 година, че разрушителят е участвал при ударите в Сирия.
Кораби на военноморските сили на САЩ увеличиха присъствието си в Черно море след кризата в Източна Украйна и анексирането на Крим. Отношенията между западните страни и Кремъл достигнаха нива, невиждани от Студената война.

Първи бе миноносецът „Рос“, а часове по-късно към него се присъедини и „Карни“.

Това са потвърдили от Шести американски флот на военноморските сили.

Корабите са изпратени с мисия по сигурността.

No comments yet... Be the first to leave a reply!