Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

34-годишната Е.Й. от гр. Перник ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. В средата на месец ноември миналата година, 34-годишната жена била проверена в областния град, шофирайки лек автомобил Ланчия „Делта“. Алкохолната й проба се оказала положителна – 2, 85 промила. Привлечена е като обвиняема и работата по случая продължава.

Перничанин застава пред съда за притежаване на наркотични вещества.  На 27 октомври миналата година, в пернишкия кв. „Църква“ бил проверен лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от 18-годишнят А.Ц. от областния център. В автомобила били намерени и иззети около 3, 3 гр. марихуана. При претърсване на жилище, обитавано от него са иззети още около един гр. марихуана. К.В. е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от НК.

Още един перничанин ще бъде съден за притежаване на дрога. 19-годишният К.В. бил проверен отново на 27 октомври миналата година. Младежът бил в лек автомобил Шкода „Октавия“. Вътре органите на реда намерили и иззели около 2 гр. марихуана. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Двама застават пред Темида за кражба. Престъплението е извършено през месец август миналата година, когато бил обран апартамент в пернишкия кв. „Хумни дол“. От жилището били откраднати техника, компютърна конфигурация, тонколони, печка, козметични продукти и други вещи. Действията на служителите на Първо РУ се увенчали с успех и привлечени като обвиняеми за деянието са перничаните С.Д./28 г./ и 23-годишният А.М. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Радомир. Шофьор без книжка е установен вчера в Земенско.

Около 15, 30 ч., в с. Блатешница бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от кюстендилеца Ю.Г./34 г./ Органите на реда констатирали, че мъжът шофира автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.

Започнато е бързо производство и работата продължава.

 

ПТП. Двама са загинали при пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът е станал вчера, около 13, 40 ч., в района на пернишкия кв. „Радина чешма“. Лек автомобил „Рено Клио“, пътуващ към Брезник се ударил в камион на пернишка сметосъбираща фирма марка „Мерцедес“, пътуващ в обратната посока. В резултат на сблъсъка са загинали, водачът на клиото – 52-годишен перничанин и 43-годишен негов съгражданин, пътувал на преданата седалка до шофьора. Труповете са закарани в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Местопроизшествието е посетено от екипи на полицията и пожарната.

Започнато е досъдебно производство и работата по случая продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!