Пернишки полицаи иззеха нелегален тютюн.

тютюнАкцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Органите на реда проверили 61-годишният С.Л. от областния град. От него са иззети един килограм нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Преди около месец от имот, собственост на 61-годишният мъж са иззети 10 килограма нелегален тютюн.

Работата по случаите продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Четирима ще отговарят за различни престъпления, извършени от тях.

24-годешен перничанин застава пред Темида за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества. Б.П. бил проверен в края на миналата година в областния град, шофирайки Сеат „Леон“. Тестовете показали, че е употребил кокаин. Задържан е за 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест.

34-годишен кюстендилец е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил „Мерцедес“ без книжка. Мъжът бил проверен на 08 март, в гр. Земен. Оказало се, че кара в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава.

С 2, 10 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си радомиреца В.С./46 г./. Мъжът бил проверен на 17 февруари тази година на пътя с. Копаница – гр. Радомир, управлявайки Фолксваген „Голф“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Мъж е привлечен като обвиняем за кражба. Престъплението е извършено в средата на миналата година, когато били откраднати мъжки портфейл и сумата от 450 лева. Започналото разследване установило, че извършител на деянието е 48-годишният Б.Р. с постоянен адрес столицата. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Стефан (2)Полицията издирва 80-годишен мъж.

Първо РУ – Перник издирва 80-годишният Стефан Лозанов Михайлов. Мъжът е напуснал имот, обитаван от него в пернишкото с. Витановци на 08 март тази година и от тогава е в неизвестност. Облечен е с износено жълто яке и тъмни панталони. Висок е около 170 см., с челна и теменна плешивост и с побелели коса и брада. Страда от старческа деменция.

Който има информация за издирвания, да се обади на тел. 112 или в най-близкото районно управление на полицията.

No comments yet... Be the first to leave a reply!