Източник: Lunavity

Източник: Lunavity

С всичките конспиративни теории, въртящи се в интернет, реално не може да бъдем сигурни дали човек действително е стъпвал на Луната. Но трябва да си признаем, че идеята да се придвижваме с големи скокове и да падаме бавно като перце, определено е доста готина.

И това не е само според нас – очевидно, защото един японски стартъп е създал именно такава джаджа, която позволява да се придвижваме, преодолявайки земната гравитация.

Lunavity доста напомня онези самоделни джет-пак изобретения, които използват малък реактивен двигател, за да вдигнат човек във въздуха. Разликата тук е, че Lunavity се захранва с батерия, използва малки перки, за да задържи човек във въздуха, и е много по-лек и преносим уред.

Идеята на изобретението, освен да служи за забавление, е да улесни придвижването в големите и натоварени мегаполиси по света, като позволява на човек да изминава разстояние чрез големи скокове, след което да се приземява меко на земята.

Източник: Lunavity

Източник: Lunavity

Lunavity реагира дори при скок със съвсем малко усилие, като леко подръпва „летеца“ нагоре, давайки му възможност за лека левитация.

Тъй като изобретението е все още в прототипен стадий, е трудно да кажем кога ще излезе на пазара или колко ще струва. Това обаче не ни пречи да си пофантазираме за бъдещето, към което технологиите ни водят./lifestyle.bg/

Автор:  Симеон  Керемедчиев

No comments yet... Be the first to leave a reply!