Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

   Пернишки полицаи иззеха 3 килограма нелегален тютюн.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Органите на реда проверили 61-годишният С.Л. от областния град. Мъжът се движел с лек автомобил Сеат „Кордоба“. В колата били намерени и иззети 3 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

29-годишен е задържан при опит за кражба.

Вчера, около 15, 25 ч. бил подаден сигнал, че мъж опитал да открадне дънки от магазин в пернишкия кв. „Твърди ливади“. Органите на реда реагирали незабавно и задържали криминално проявения В.Л./29 г./ от Перник. Мъжът е с 24 часова мярка по Закона за МВР.

Образувано е досъдебно производство.

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

 61-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за използване на неистински документ.

През месец юли минала година, 61-годишният П.Д. представил пред НОИ – Перник трудова книжка с преправено съдържание, както и образец УП. Мъжът ще отговаря по чл. 316 от НК.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

 Двама застават пред Темида за шофиране на автомобили след употреба на алкохол.

С 2, 58 промила е управлявал Фолксваген „Голф“ 31-годишният А.П.  от областния град. Мъжът бил проверен на 30 март тази година, в кв. „Димова махала“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

52-годишният Д.Ж. е шофирал лек автомобил „Фиат“ с 1, 40 промила алкохол в кръвта. Той бил проверен също на 30 март тази година, на ул. „Св. Св. „Кирил и Методий“ в гр. Перник.

33-годишен перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.

Р.Ю. бил проверен на 04 април, на ул. „Миньор“ в гр. Перник. Тестът му за наркотици показал, че е употребил канабис и метамфетамин. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

 

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!