Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перничанин е измамен със сумата от 100 лева.

Задържан е заподозрян за извършеното престъпление.

Вчера, на паркинга на голям магазин в Перник, 51-годишен мъж бил въведен в заблуждение и платил за това 100 лева. Били му предложени 12 бр. монети, за които се твърдяло, че са сребърни. Лековерният перничанин платил сумата от 100 лева и по-късно разбрал, че са фалшиви. След подадения сигнал е задържан заподозрян за случая, като с него се провеждат действия по разследването.

Започнато е досъдебно производство.

От полицията предупреждават гражданите, да не се доверяват на непознати и да не извършват съмнителни сделки на улицата. Да се подават сигнали на тел. 112 при най-малкото предположение за нередност.

   Двама ще отговарят за грабеж.

На 10 април тази година, двама маскирани нахлули в помещение на бензиностанция на ГП Е-79, в района на с. Драгичево. Напръскали продавачката на горива със спрей в лицето и откраднали сумата от 40 лева. След подадения сигнал във Второ РУ били предприети незабавни действия за установяване на извършителите. Оказало се, че това са местния жител Р.Ч./24 г./, в съучастие със 17-годишно момче от столицата. Привлечени са като обвиняеми и са им взети мерки за неотклонение „подписка“ и „надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“.

 Трън. Столичанин ще отговаря за кражба.

Престъплението е извършено през месец ноември миналата година.  Чрез взломяване на балконска врата било проникнато в къща, в трънското с. Лялинци и извършена кражба на зеге, храсторез и бормашина. Служители на РУ – Трън започнали досъдебно производство. В резултат на проведените множество действия по разследването е установено, че извършител на деянието е столичанина П.М./24 г./. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

No comments yet... Be the first to leave a reply!