IMG_1686    По инициатива на областния управител Ирена Соколова и директорите на ОД на МВР и РД ПБЗН трите  държавни администрации залесиха 20 дка площ с 7000 фиданки.

Поредната акция по засаждане на дървета в областта по повод „Седмицата на гората” се проведе днес край село Чуйпетлово. 
Общата инициатива на държавните структури обедини над 140 служители, които зададиха 7000 дръвчета от типа явор, бял бук и бреза.

Терените са избрани от Югозападно държавно предприятие. Иглостната растителност върху тях е санитарно изсечена в следствие на установено наличие на корояд. 
«Зелената инициатива е традиционна, като всяка година залесяваме различни райони в областта. Всяко дърво е важно! Днес работим на терени, които принудително са изсечени, за да се опази биоразнообразието.

Това е едно от поредните действия за ограничение на вредното влияние на корояда. », сподели Соколова.
Тя допълни, че участието на всеки един е значимо, не само конкретно в засаждането на нови дръвчета и създаването на нови гори, но и заради социалната отговорност. Превръщайки днешната работа в полезно и приятно занимание, допринасяме за опазването на въздуха, почвата и цялата екосистема .

От своя страна ръководителят на ЮЗДП Дамян Дамянов сподели професионалното си мнение за състоянието на гората и заяви предложение за последваща и регулярна обща дейност по залесяване и грижа към гората. Това е първата от поредица предвидени съвместни инициативи на трите държавни администрации. Ирена Соколова и комисарите Попов и Марков ще продължат активно работа по изпълнение на социално значими теми и проекти  за областта.

No comments yet... Be the first to leave a reply!