Сн.  Надежда  Чипева  Капитал

Сн. Надежда Чипева Капитал

Председателят на Управителния съвет на „Център за Анализи и Управление на рискове“ Иван Костов заяви пред „Дарик радио“, че новото политическо обединение „Демократична България“ е съставено от партии, част от които имат политически разминавания. Като пример той даде ДСБ, на която бившият премиер е и първи председател, и „Зелените“.

„Зелените“ атакуват точно концесиите, които ние сме дали. Атакуват частната собственост и частната инициатива. Като „Обединени патриоти“ са, където едните са с Кремъл, другите против. Политика все пак се прави с компромис“, каза още Костов.

В средата на седмицата обединението между „Да, България“, ДСБ и „Зелените“ беше обявена официално, като така се създаде „Демократична България“. В декларацията на новия политически играч бе заявено, че трите партии обединяват своите сили, за да изградят „управленска алтернатива“. Алтернативата трябва да осигури „благосъстояние и качество на живот на българските граждани“, „конкурентна икономика и ускорен икономически растеж“ и „устойчиво управление на природните ресурси“.

Костов добави, че с позицията си да не изгони нито един руски дипломат в знак на солидарност с Великобритания, която обвини Русия за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, България може само да отдалечи страната от влизането в Шенген и в еврозоната. По думите му в Европа мисленето е много по-различно от това тук и затова обществото трябвало да „трансформира част от разбиранията си“. Като пример затова посочи Истанбулската конвенция.

сН.  Георги  Кожухаров

сН. Георги Кожухаров

„Когато не се ратифицира конвенцията, към Народното събрание се проявява огромно подозрение, че не е адекватно с ценностите на Европейския съюз“, уточни Костов.

Според него постоянното говорене за избухване на война е в полза на „руската пропагандна машина“. „Когато обществото не е в състояние да пресее истината от фалшивата новина, то има нагласата за мощта на Владимир Путин“, добави бившият премиер./.dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!