b234baed21817d689650251d80d39293    Административният съд в Перник отваря днес вратите си за граждани, съобщиха от институцията.За посетителите е организирана информационна обиколка на службите на съда, в която ще разгледат съдебните зали, деловодства и архиви, и ще се запознаят с работата на съдиите и администрацията.
В 12.00 ч. в зала номер 10 ще се проведе беседа с ученици от 4-ти клас за основните права и свободи, провъзгласени в Конституцията на България. Ще бъде представен филм за създаването на Търновската конституция.
В 13.00 ч. председателят на Административен съд – Перник ще награди победителите в конкурса за есе за ученици от 8-ми до 12-ти клас на средните училища в град Перник на тема „Българската Конституция – моята гордост и моето притеснение“.
Денят на отворените врати ще продължи с инициативата „Председател на Административен съд – Перник за един ден“, в рамките на която млади хора от средните училища в града ще имат възможност да участват в случайното разпределение на административни дела, както и да се запознаят с ежедневния доклад на един административен съдия.

No comments yet... Be the first to leave a reply!