Сн. МС

Бойко  Борисов  Сн. МС

В Сараево на 6 юли ще се състои 38-ата Церемония по връчването на престижната европейска награда „Европейска личност на годината“ и премиерът Бойко Борисов е номиниран за тази награда, предаде „Танюг“, цитирана от БТА.

Това съобщи днес председателят на управата и генерален директор на Европейската независима агенция за избор и промоция на най-успешните мениджъри и личности Панет Шкрибич, който бе приет от българския посланик в Босна и Херцеговина Августина Цветкова.

Шкрибич запозна посланика с протокола и подготовката на 38-ата Церемония по връчване на престижната европейска награда „Европейски мениджър и личност на годината“, съобщи Дирекцията на Агенцията за избор на най-добрия мениджър за Босна и Херцеговина, Югоизточна и Централна Европа.

Посланик Цветкова съобщи, че премиерът Борисов с радост е приел да присъства на церемонията в Сараево, където ще бъде придружаван от български журналисти, бизнесмени и мениджъри, които са готови за сътрудничество и съвместни инвестиции в Босна и Херцеговина и страните от Западните Балкани, посочва „Танюг“.

През 2015 г. президентът Росен Плевнелиев бе удостоен с отличието “Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа“, връчвано от същата организация.

На сайта й се посочва, че наградата е фокусирана върху положителния принос и не се интересува от политиката или страната, от която мениджърите идват. Агенцията е създадена през 1995 г. и оттогава избира най-успешните хора във всички области на бизнеса, се казва още на сайта, според който „целта на събитието е да насърчи хората, които създават добро за себе си и за своята среда и които осигуряват не само растеж, но и талант и култура, които зависят от тях“.

През 2016 г. наградата за най-добър премиер печели унгарският министър-председател Виктор Орбан заради „изключителен икономически растеж и развитие, особено заради резултатите му в областта на заетостта“. През 2017 г. наградата „Личност на годината в региона“ са получили председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, премиерът на Македония Зоран Заев и Йосип Юратович, член на Бундестага.

Връчват се награди и в други области – например най-добър кмет, най-добър в областта на здравеопазването, науката и туризма, най-добър посланик, министър и други./dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!