av_afspc11_l5-678x1017   Американската компания United Launch Alliance от космодрума Кейп Канаверал е реализирала успешен пуск на тежката РН Atlas V (с двигатели РД-180). Стартът е проведен в 02:13 (бг. време) в неделя, 15 април 2018 г. - (видео)
От 2002 година това е 77 старт на Atlas V. Според телеметрията, полетът протича нормално, това са заявили от компанията.
КА – CBAS е предназначен за увеличаване на възможностите на съществуващата групировка от американски военни спътници за телекомуникации. Както са пояснили от ULA, този апарат е конструиран за последователно предаване на данни, през ретранслационна линия за връзка с такива спътници.
КА – EAGLE, по думи на компанията, представлява експериментална платформа, предназначена за демонстрация на маневреност на КА, способен да извежда до шест различни товара на геостационарна орбита. Този апарат е снабден с технологически разработки, които ще търсят аномални явления в космоса и ще съставят прогнози за потенциални сблъсъци с малки космически тела.

No comments yet... Be the first to leave a reply!