Сн.  Надежда Чипева, Капитал

Сн. Надежда Чипева, Капитал

Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване на простотии по време на акции. Това са норми и регламенти, създадени за да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се правят уйдурми. В тази част претенциите на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев са смешни.

Така коментира случая с показния арест на кмета на „Младост“ председателят на „Движение 21″ Татяна Дончева, която е и юрист, в предаването „Неделя 150″ по БНР.

Тя допълни, че дори в случая не е било необходимо да се вдига колата от мястото, за да се броят парите в някое районно управление на МВР, а е можело да се използва фоайето на спортното министерство, пред сградата на което бе извършен арестът.

Дончева анализира, че наистина все от някъде трябва да се почне с дейността на антикорупционната комисия, чиито действия тя не оспорва, независимо от съмненията си за нормативния акт, с който бе създадена, правомощията и персоните в нея. Щом на отличниците на Софийския университет наказателният процес трябва да им е обувка по мярка, това може да бъде мерило за падането на образователното ниво в България, посочи тя./dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!