31957150_1863279167076281_3631688259458826240_n   Бронзови медали за девойките от ГПЧЕ „Симеон Радев“ донесе тазгодишното ученическо първенство по баскетбол. В 4 дни Перник беше домакин на финала от Националните ученически игри, които ежегодно преминават под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи и общините в България. Соченият за фаворит отбор от I-ва Езикова гимназия Варна изненадващо отстъпи след драматичен и равностоен двубой пред тима от ПГ „Константин Фотинов“ от Самоков.

В играта на нерви, по-устойчиви психически се оказаха самоковлийки и това им донесе шампионската титла в републиканския ученически финал по баскетбол за девойки 11-12 клас. С две победи и една загуба в предварителната фаза, пернишкият отбор достигна до малкия финал в първенството, като игра за 3-4 място срещу състава на Асеновград. Малшанс и контузия в третия мач извади от строя перничанката Радина Живачка, но момичетата съумяха да се организират добре и да спечелят двубоя за бронзовите отличия.

Най-добър реализатор на баскетболния финал стана Юлияна Михайлова от Варна, а Моника-Лъки Радойкова от Самоков получи специална награда за добрата си игра от председателя на Областния ученически спортен клуб „Кракра“, който е организатор на състезанието. Плакети за принос в развитието на ученическия спорт бяха връчени на г-жа Ваня Коконова- началник на РУО на МОН, на ГПЧЕ „С. Радев“ в лицето на директора на учебното заведение г-жа Теменужка Аначкова, на главния експерт в сектор „Спорт“ в Община Перник г-жа Десислава Стойова, на БК „Миньор – 2015″ и КТВ „Кракра“ за добрата съвместна дейност при организирането и провеждането на спортните мероприятия в Община Перник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!