Темида1        43-годишен, криминално проявен  мъж  и негов съучастник ще отговарят  пред закона за измама.

Престъпното деяние е извършено в края на миналата година. 43 –годишният  А. Х. от Бургас действал заедно със своя съгражданин  Е. Х. , на 34-години при измамата на 86 – годишна жена от град Перник. Мъжете срещнали бабата в центъра на град Перник и я заговорили. А. Х. се  представил за съученик на сина й, шеф в „Червения кръст“. Обещал на жената съдействие за получаване на социални помощи и по –евтини лекарства, но било необходимо да им даде сумата от 8000 лева, за да оправят документите.  Лековерната баба  им повярвала и била откарана с автомобил от двамата измамници до клон на пернишка банка, откъдето изтеглила спестяванията си. Така двамата извършители получили сумата от  8 000 лева.

Мъжете са привлечен като обвиняеми.   А. Х.  е криминално проявен, познат на органите на реда с множество извършени  измами, кражби, грабеж, документно престъпление и излежава в момента ефективно наказание „Лишаване от свобода“. Неговият съучастник е с чисто криминално минало. Наложена му е мярка за неотклонение „ Задържане под стража“.

62 –годишен мъж застава пред „ Темида“ за подкуп на длъжностни лица.

На 13 ноември, миналата година, на автомагистрала „Люлин“ двама инспектори от областен отдел   „Автомобилна администрация“ –  гр. Перник  спряли за проверка товарен камион, управляван от 62 –годишния  Н. И.  от с.  Яхиново. След  като констатирали техническа неизправност в камиона, поискали документите на водача, за да му съставят АУАН.  Тогава шофьорът се опитал да подкупи длъжностните лица, подавайки им две банкноти по 50 лева. Повдигнато е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка“.

No comments yet... Be the first to leave a reply!