Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Общински съвет Перник даде съгласие за предприемане на действия относно развитие на индустриална зона на територията на кв. „Караманица“ в партньорство с „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.
Кметът на общината Вяра Церовска каза, че са водени предварителни разговори с министъра на икономиката Емил Караниколов, с кметовете на Бургас, Стара Загора, Горна Оряховица, Русе и Божурище. „Това са местата, в които са изградени работещи индустриални зони. Имах разговори и с госпожа Антоанета Барес, която е директор на „Национална компания индустриални зони“, посочи Церовска.
Пернишката индустриална зона е на площ 350 декара. Наличието в съседство на общински терени дава възможност да се разшири до 1000 декара. Намира се в близост до два европейски пътни коридора, в посока Атина и Адриатика, до автомагистрала „Люлин“, товарната жп гара и летище София.
С 1 млн. и 700 хил. лв., предоставени по програма „Фар“, бе изградена довеждащата инфраструктура за индустриалната зона. Условията, с които трябва да се съобразят инвеститорите, е да развиват екологично чисти и високотехнологични производства.
Предстои да бъде реализирано съдружие с индустриални зони в съотношение 50 на 50 процента. След това ще бъде изготвен проект, в който ще се разпредели площта, съобразно възможностите и очакванията на инвеститорите.

No comments yet... Be the first to leave a reply!