00725437    Драмата на върха във Втора професионална лига се проектира и в дъното на класирането, където „Струмска  слава“  Радомир  и  „Оборище“  Панагюрище  се изправиха един срещу друг в двубой на живот и смърт. Домакините се нуждаеха от нулево равенство или задължителна победа, за да си подсигурят и догодина мястото сред професионалистите.

В крайна сметка, макар и да изоставаха в резултата 20-ина минути преди края след гол на  Тодор  Чаворски, радомирци се втурнаха на щурм след полученото попадение и стигнаха до пълен обрат и победа с 3:1 над Оборище.  Ивайло  Стоянов  изравни в 77-ата, а в 81-ата  Георги  Иванов  даде криле на съотборниците си. Крайното 3:1 оформи  Мартин  Василев , който се разписа в собствената си мрежа малко преди последния съдийски сигнал.

С победата у дома Струмска слава събра 36 точки в актива си и завърши точно над чертата – на 12-то място. Първият отбор, който остана под нея, пък е именно Оборище (Панагюрище). Тимът от стадион “Орчо Войвода” се представи на изключително високо ниво след идването на Радослав Боянов тази пролет, но въпреки това не успя да сътвори чудо./sportal.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!