Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Осми национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема“ ще се състои в събота в граничния град, съобщи Йордан Станимиров – член на организационния комитет на проявата. Очакват се около 1 000 участници – 28 групи от страната и две от Македония.
Празникът ще започне със състезание, включващо посещение на четирите най-популярни туристически обекта на територията на община Трън – ждрелото на река Ерма, музеите на бусинската керамика и на киселото мляко и скалния параклис „Св. Петка“.
Наградният фонд на състезанието е 500 лв.
В залата на Народно читалище „Гюрга Пинджурова 1895″ ще се проведе техническа конференция за ръководителите на клубовете и ансамблите. Всички участници във фестивала ще засадят дърво във фестивалния парк, което ще носи името на клуба, или ансамбъла. Тези, които вече са засадили фиданки, ще ги обгрижат.
В 15,00ч. участниците в проявата ще преминат в дефиле през центъра на Трън, което ще прелее в общо хоро. След това клубовете и ансамблите ще представят изкуството си на открита сцена в центъра на града./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!