Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Двама незаконно пребиваващи чужденци са задържани в Перник.

Вчера, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, служители на Първо РУ проверили лек автомобил, в който били двама пакистанци.  Оказало се, че младежите на по 24 години са с отнето продължително пребиваване на чужденци в Р. България. Преди да им бъдат отнети, разрешенията са били издадени в гр. Русе. Уведомена е дирекция „Миграция“ при МВР. Нарушителите са настанени в дом за чужденци в столицата и работата по случая продължава.

Трима се изправят пред съда за различни престъпления.

Криминално проявения М.С. /33 г./ от гр. Перник ще отговаря за кражба от мазе. На 12 април тази година, мъжът разбил катинар и проникнал в помещението, от където откраднал множество проводници. Привлечен е като обвиняем по чл. 195, ал. 1 от НК. М.С.е с постоянно задържане по друго висящо срещу него дело. Познат е на полицията предимно с кражби.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

19-годишен застава пред Темида за притежаване на наркотични вещества. На 16 януари тази година, 19-годишнят К.В. от областния град бил задържан с около 14 грама суха зелена листна маса, която се оказала канабис. По данни на полицията, наркотикът бил предназначен за разпространение. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на трънско ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 20 май тази година, в с. Драгичево бил проверен Опел „Астра“, управляван от 36-годишнят Б.Б. от трънското с. Зелинград. Алкохолната му проба се оказала над 1, 2 промила. Анализът на кръвта му показал 1, 39 промила. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК.

No comments yet... Be the first to leave a reply!