Сн. Общ. Перник

Сн. Общ. Перник

Кметът на община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова Барес подписаха меморандум за съвместни действия относно изграждането на индустриална зона на територията на кв.“Караманица“. Документът цели да бъдат създадени условия за интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики, информационен обмен за бъдещи проекти и програми и др.
„Община Перник има обявени 346 261 кв.м индустриална зона. В момента не са в добро състояние, до тях обаче е изграден удобен достъп.Смисълът на меморандума е да може тази територия да се очертае като отделни терени, между които да има добри пътища, електроснабдяване , възможност за вода и газифициране.“, заяви Вяра Церовска.
По думите й Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия.Тя допълни, че Перник става част от голямото семейство , в което общините Бургас , Стара Загора, Русе ,Горна Оряховица и Божурище имат изградени работещи индустриални зони.
Според Антоанета Барес ръководената от нея компания ще разшири портфолиото си, като прибави имоти, които са на територията на община Перник. „Ние ще предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“, каза Барес./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!