Димитър  Димитров - зам. кмет  в  община  Радомир Сн. Бисер  Боянов

Димитър Димитров – зам. кмет в община Радомир
Сн. Бисер Боянов

Жителите на една не малка част от Радомир, останаха без вода цял преди обяд. Аварията е станала в кв. „Арката“, а причината -спукана тръба. . От 13. 00 часа вече има вода, но тя е доста мътна и не става за битови нужди. Винаги след ремонт са нужни поне няколко часа за да оттече мътната вода. При изкопно-ремонтните работи, не се изсмуква водата с помпи достатъчно, за да не се влива в тръбите, при аварийният ремонт. Работи се с техника, която е от 70-80 години на миналият век, не се използва ново модерно оборудване и резултатът е налице.
Тръбите са много стари, корозирали и това води до честите аварии на водо-преносната мрежа в Радомир, твърдят служители на ВиК Радомир.
Авариите по водо-преносната мрежа станаха доста често явление. Още преди повече от година започна работата по т. н. „Воден проект“.
„В момента цялата техническа документация е в Министерство на околната среда и водите за анализи и съгласуване. По този проект се работи и работата по него не е прекратявана. Има административни процедури към съответните министерства и институции, които са задължителни към този проект.“ – Това заяви пред репортер на radomirdnes.com зам. кмета на община Радомир Димитър Димитров.

No comments yet... Be the first to leave a reply!