unabg_logoИсторията на този ден започва на 17 декември 1999 година, в своята резолюция 54/120, Общото събрание на ООН одобрява предложението на Световната конференция на министрите, отговарящи за младежта, 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта.
Под патронажа на Любка Димитрова зам. кмет на община Радомир за Световният ден на младежта се организират спортни игри и състезания в двора на Младежки културно-информационен център „Европа“.
Ще се проведат състезания по стрийтбол и стрийтфитнес. Членовете на мотоклуба в Радомир ще направят интересни и сложни демонстративни изпълнения с моторите си.
Изпълнението на програмата е възложена на Емил Миланов – старши специалист „Младежки дейности, спорт, туризъм и ученическо здравеопазване“ към МКИЦ „Европа“ и Василка Райчева – старши специалист в отдел „Култура“ на община Радомир.
Празникът във връзка със Световният ден на младежта ще се проведе за трета поредна година в Радомир със безрезервната подкрепа на кмета на общината Пламен Алексиев.

No comments yet... Be the first to leave a reply!