991-ratio-bylgariia-es (1)    Двеста музиканти се включиха в пърформанса „Европа – това сме ние“ в Русе, който се организира снощи по повод на международния ден на река Дунав и края на българското европредседателство. Това съобщиха от общинската управа в града.
На събитието присъства и заместник-кметът по европейско развитие на Русе Страхил Карапчански.
По време на пърформанса музиканти от различни жанрове, професионалисти и аматьори, представиха заедно три емблематични произведения – „Дунавското хоро“ на Дики Илиев, валса „На хубавия син Дунав“ от Щраус и „Одата на радостта“ от Бетовен, като по този начин пренесоха публиката от Русе през Дунавския регион до Австрия, която поема европредседателството.
В музикалната програма се включиха оркестърът и хорът на Русенската опера, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, фолклорният танцов ансамбъл „Найден Киров“, тамбурашкият оркестър, хор „Дунавски вълни“, Школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство, както и рок музиканти.
Събитието се осъществява по проект „Познаваме Европа – повишаване информираността на гражданите на Община Русе относно приоритетите на Българското Председателство на Съвета на ЕС“ на община Русе.

No comments yet... Be the first to leave a reply!