odk   Започна ваканционната програма „Лято, здравей!“ за децата в Перник. През целия юли Обединеният детски комплекс организира спортни дейности на открито, лятна читалня и
киносалон с отворени прожекции под наслов „Сподели с приятели любимия си филм“, съобщиха организаторите.
Най-малките жители на Перник ще гостуват на грънчаря, археолога, пожарникаря, полицая, зъболекаря, фармацевта и библиотекаря. Предвидени са литературни занимания „Светът на професиите“, изобразително изкуство, музика и танци, забавни игри, „Здравословна работилничка“, „Карнавал“ и др.
В най-голямото кметство „Изток“ ще отвори врати „зелена“ класна стая. Общинският младежки дом организира училище по танци. Художествената галерия ще представи чрез мултимедия картини от фонда си. На децата ще бъде дадена възможност за изработване на копие на избрана от тях картина.
През август в Регионалния исторически музей ще се организират уроци по родолюбие, в които ще се разказват интересни факти от историята на Пернишкия край. Там децата ще могат да се научат да работят на грънчарско колело, как да използват техниките квилинг, кусудама, оригами, декупаж, ще рисуват върху стъкло, ще изработват накити от мъниста.
Ваканционната програма ще продължи до края на август. /БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!