CRCR     Безплатно обучение по английски език за възрастни планира да осъществи Регионалната библиотека /РБ/ „Петър Стъпов“ в Търговище. Идеята е чрез финансиране на проекта „Стъпка напред“ да се предостави възможност на местни хора да придобият основни познания по чужд език, без да натоварват личния си бюджет, обясни директорът на културната институция Росица Куцарова.
По думите й подкрепа в начинанието са получили от Центъра за развитие на човешките ресурси, който се явява донор на проекта, както и от две от доброволките, работещи за популяризирането на институцията. За целта Юлияна Нуцолова и Ренета Стоименова ще преминат два различни курса на обучение в Дъблин. В рамките на обучението двете – практикуващи преподаватели по английски език в Търговище, ще усвоят нови практики в преподаването на чужд език на възрастни хора, както и как да включат компютърните и информационните технологии в методите на изучаване. Придобитите знания и умения доброволците на РБ „Петър Стъпов“ ще ползват, като преподават на потребители на регионалната библиотека.
В групите ще има възможност да се включат до 10 души, като желанието на ръководството е обучението да бъде полезно на възможно по-голям брой търговищенци.
Проектът „Стъпка напред“ се осъществява и с подкрепата на програмата „Еразъм+“. В дейностите ще бъдат вложени 7860 евро.

No comments yet... Be the first to leave a reply!