изтеглен файл (1)    Над 30 сигнала са получени в РД ПБЗН – Перник във връзка с обилните валежи, които се изляха в късния следобед над Перник. Паднали валежи в района от 6 до 10 литра на кв.м. Брой подадени сигнали за 30 произшествия, касаещи наводнена улична мрежа и мазета на сгради. Няма данни за загинали и пострадали граждани.За справяне с произшествията са изпратени З бр. пожарни автомобила с 3 екипа и се обслужват приоритетно. Събира се свободен от дежурство състав, който ще се включи допълнително  в действията.
    Проходимост на пътищата в гр.Перник:
Транзитна магистрала е проходима от детелината на кв.“Изток“ до детелината на кв.“Хумни дол“. Не е проходима в участъка на Автогара Перник, където е оказано съдействие много закъсали автомобили.
Също така има закъсали автомобили на ул.“Ю.Гагарин“ в района на бензиностанция „ЕКО“.
 От ВиК – Перник поясниха, че са получени 11 сигнала за запушени канализации, които са проблемни и наводняват блокове, къщи и други обекти. Това са кв. Твърди ливади № 47, “Краище” № 4, “Благой Гебрев” №67, “Бенковска” №10, “Оборище” №64, “Клемент Готвалд” №8, кв. Хумни дол (Боулинг залата), “Благой Гебрев” бл. №25, спирка “Метал”, Детска градина “Славейче” на ул. Стара планина №89.
 Директорът на РД ПБЗН Емил Марков уточни, че ситуацията не може да бъде определена като критична, но е проблемна и създава напрежение и тревога.
Отговорните институции реагират на всеки един сигнал, а Областният щаб при защита от бедствия, както и областният управител постоянно следи ситуацията.
В останалите общини от областта ситуацията е спокойна.

No comments yet... Be the first to leave a reply!