Сн. dnesiutre.bg

Сн. dnesiutre.bg

Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева посети Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в Перник. След срещата си с ръководството и колектива на здравното заведение, пред журналисти заместник- министър Начева заяви, че има потенциал за развитието на болницата, предстоят да бъдат направени анализи на състоянието на лечебното заведение и възможностите за неговото развитие.
„Белодробната болница в Перник е подържана с грижата на добър стопанин. Няма голям размер просрочени задължения. Моята задача бе да обсъдим с ръководството възможностите за поддържане и запазване на нивото, което има в момента и за развитие на потенциала й“, каза Жени Начева.
Посещението на заместник-министъра бе по покана на депутатите от пернишки регион. „На срещата заявихме категорично, че Белодробната болница в Перник е единствената по рода си от Петрич до София.    Всички ние сме заинтересовани лечебното заведение да продължи съществува и да обслужва населението. Друга такава болница в района няма. Тя е необходима и на Перник, и на целия югозападен регион“, каза депутатът д-р Александър Александров, който е и бивш управител на здравното заведение./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!