© Юлия Лазарова

© Юлия Лазарова

Младежката организация на ГЕРБ излезе с отворено писмо до медиите, в което критикува лидера на БСП Корнелия Нинова заради липсата на действия от страна на партията при скандали, свързани с депутати от партията. Към Нинова са зададени четири въпроса, провокирани от изказвания и действия на народните представители Манол Генов, Иво Христов, Валери Жаблянов и Таско Ерменков.

Позицията на младежите от ГЕРБ се появява в отговор на писмо на младежката организация БСП до премиера Борисов от неделя. За него младежите от левицата се вдъхновяват от тортата, с която депутатът Георги Станков от ГЕРБ, отпразнувал рождения си ден. В нейната основа имало евро банкноти от захар, а младежите от БСП отбелязват, че това е знак как можеш да стигнеш до място в парламента – с много пари.

В отговор от младежката организация на ГЕРБ припомнят стари грехове на депутати от левицата. Така например за Манол Генов се казва, че е със свален имунитет и повдигнато обвинение за купуване на гласове, но въпреки това той все още е депутат в Народното събрание. Думите на Иво Христов, че 80% от българските граждани са дебили, също са посочени в писмото, както и изказването на Жаблянов, че Народният съд отново е необходим.

„Важно е като на млади хора да ни отговорите и защо трябваше да изпитаме ужаса за себе си и семействата си, че водата в столицата ни е отровена, а впоследствие се оказа, че отново Ваш народен представител просто си е играел със социалните мрежи“, пишат младежите на ГЕРБ, припомняйки публикация на Таско Ерменков във „Фейсбук“.

Те завършват писмото си с критика към Нинова, че не позволява на младежката организация на БСП да изказва позиции, а държи да се чува само нейното мнение.

От младежкото обединение на БСП отговориха на ГЕРБ с ново писмо, в което питат дали от партията на Борисов се срамуват, че управляващите са захвърлили редица инициативи на социалистите като данъчните облекчения за младите семейства, културния чек и облекченото студентско кредитиране.

Социалистите питат защо младежите от ГЕРБ са мълчали при провала на Европейската младежка конференция в София, на която според БСП са изпращани есемеси, за да „ръкопляскат и стават на крака на вожда“ на ГЕРБ.

От ГЕРБ отвърнаха с нови критики към червени депутати като Иво Христов, Таско Ерменков и Валери Жаблянов, на чиито действия младите социалисти не реагирали. Младежите от управляващата партия казват, че дебати се водят с равностойни противници, които подхождат искрено към проблемите и предизвикателствата, а не под инструкциите на партийния пресцентър./dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!