Румен  Христов               Сн. .sds.bg

Румен Христов
Сн. .sds.bg

Трябва да започнем да се оттласкаме от дъното. Това заяви новоизбраният лидер на СДС Румен Христов . Той обясни, че през годините са допуснати много грешки, като най-голямата е изоставянето на избирателите и откъсването от тях. Пред партията пък имало и много проблеми, включително и финансови.

   Той обясни, че СДС в момента е опозиция на ГЕРБ, но ще ти подкрепя в добрите решения като еврозоната.

Според Румен Христов, сега основната цел трябва да е добро представяне на местните избори. Той обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. Така ще се определи и кои са подходящите за СДС партньори.

Пред партията пък имало 3 варианта за коалиции. Първата е идейна, която може да е с десни партии. Втората е конюнктурна – с различни партии, а последната е против антистатуквото, изреди Христов. Припомни, че коалиция с БСП и ДПС не е възможна, но остави врата отворена за другите партии.

Към момента обаче първата задача на партията била да си върне доверието на хората. „Първо да направим коалиция с тези 500 000 избиратели, после ще говорим за политически коалиции.” Това обясни Христов, очевидно визирайки електоралния потенциал на десните./frognews.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!