Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Жител на гр. Сливница ще бъде съден за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

Мъжът вече бил осъждан за същото престъпление.

На 04 юли тази година, в с. Мещица бил проверен лек автомобил „Пежо“, шофиран от 32-годишният Т.Й. от гр. Сливница. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 40 промила. Органите на реда установили, че мъжът е осъждан за същото престъпление, влязло в сила през месец септември 2015 г. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин се изправя пред съда за побой.

На 30 юни, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град възникнал скандал между 31-годишният С.С. и 54-годишен мъж от столицата. По-младият нанесъл побой на по-възрастния. По-късно се качил на лек автомобил и се оттеглил в неизвестна посока. След подадена жалба във Второ РУ започнало разследване на случая. Много бързо бил установен извършителя, 31-годишният С.С. Пострадалият е с лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди. С.С. е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Радомир. Служители от РУ Радомир разследват кражбата на кон и на домашно имущество.

Вчера, около 05, 00 ч. бил подаден сигнал за кон, който се разхождал спокойно в района на автомагистрала „Струма“, пътен възел „Долна Диканя“ и създавал предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Изпратените на място полицаи установили животното и неговия собственик, 30-годишният Д.А. от гр. Дупница. В процеса на изясняване на случая било установено, че дупничанина е откраднал животното от с. Бистрица, като за целта е използвал лек автомобил „Алфа Ромео“.

Органите на реда изяснили още, че същата нощ гастрольора е направил опит за кражба от къща в с. Старо село. Там се опитал да открадне казан за варене на ракия, велосипед, телевизор и електрически кабели. Задържан е за 24 ч. по Закона за МВР.

Започнато е досъдебно производство и разследването продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!