Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

    Перник. Служител на Първо РУ е пострадал леко при сигнал за нарушаване на нощна тишина.

Инцидентът е възникнал на 05 август, когато бил подаден сигнал за силна музика на ул. „Софийско шосе“ в областния център. Пристигналите на място полицаи направили забележка на нарушителите. Тогава собственика на апартамента, от който се носел звука изразил явно несъгласие и агресия спрямо органите на реда. Държал се грубо и арогантно, обиждайки полицаите. При задържането му нанесъл удар в гърдите и тила на единия от тях. Д.Н./34 г./ бил настанен в ареста за срок до 24 ч.

Започнато е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т.1 от НК и работата продължава.

Пернишки полицаи изясняват случай на кражба на детска количка.

Сигналът в МВР е подаден на 05 август, на тел. 112. Перничанка се оплакала, че от лек автомобил Опел „Корса“, паркиран на ул. „Луганск“ са откраднати детска количка под формата на автомобил и други части от две колички. Извършен е оглед от служители на Второ РУ и са предприети действия за установяване на извършителите.

Образувано е досъдебно производство.

Мъж ще отговаря за неплащане на издръжка.

36-годишният Р.С. бил осъден през 2014 г., да издържа непълнолетния си син. Той не плащал определената му сума от Пернишки районен съд. Привлечен е като обвиняем по чл. 183, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Бързи производства. Три бързи производства са започнати през почивните дни.

На 04 август, около 06, 00 ч., в гр. Радомир, ул. „Р. Даскалов“ бил проверен лек автомобил „БМВ“, управлява от местния жител Д.Б./28 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 37 промила. Не е задържан поради медицински причини.

Отново на 04 август, в гр. Перник, на ул. „Елена“ бил проверен лек автомобил Рено „Туинго“, шофиран от 40-годишната В.Ч. от гр. Перник. При изпробването й с техническо средство е установено, че управлява под въздействието на наркотични вещества. Задържана е за 24 ч. по Закона за МВР и работата продължава

Жител на гр. Ловеч е задържан за шофиране на автомобил с чужди регистрационни номера. На 04 август, около 01, 30 ч., в пернишкия кв. „В. Левски“ е проверен лек автомобил Фолксваген „Пасат“, управляван от 22-годишният Б.Ф. от гр. Ловеч. Оказало се, че регистрационните табели са от друг автомобил. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и действията по разследването продължават.

Брезник. Служители на РУ – Брезник изясняват произхода на конфискувано голямо количество дизелово гориво.

Акцията е проведена от представители на Дирекция „Жандармерия“ и местни полицаи от Брезник. Органите на реда претърсили къща и прилежащите й постройки в с. Слаковци, обитавана от 27-годишният И.М. от гр. Перник. Намерени и иззети са 700 литра дизелово гориво, чийто произход е в процес на установяване. Мъжът е познат на органите на реда предимно с кражби. Бил е задържан за 24 ч с полицейска мярка.

Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!