Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Младежките организации в Перник, членове на Консултативния съвет за младежка политика /КСМП/ и институциите, работещи с и за млади хора на територията на община Перник ще отбележат 12 август – Международния ден на младежта заедно с 10 -годишния юбилей от създаването на КСМП. Това съобщи пресцентърът на община Перник.
Планираните изяви ще започнат от 18.00 ч. в Централен градски парк. На т.нар. „Кестенова“ алея експерти от Регионална здравна инспекция ще измерват въглеродния оксид в издишания въздух от пушачи, ще определят индекс на телесна маса, анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидени са също така демонстрации с „алкохолни“ очила.
Различни програми за обучение и заетост, възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES, както и проект „Готови за работа“ ще бъдат представени от служителите на Дирекция „Бюро по труда“.
Експерти на Превантивно-информационния център ще разкажат за възможностите за предпазване от употреба на наркотични и психотропни вещества, а представителите на фондация „П.У.Л.С.“ ще споделят инициативи на младежки клуб „Да бъдем приятели“.
Национална мрежа за децата ще демонстрира играта „Не ме съди, човече“, която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, а Националният център за безопасен интернет, съвместно с представители на Асоциация „Родители“, ще представи Националната кампания „Да бъдеш Баща“ . Аварийният екип на Български младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ.
Доброволци ще организират арт-ателие „Еко-тениска“, кампанията „Живей здравословно“ и ще запознават младите хора с възможностите на програмата „Еразъм +“.
Празникът ще завърши пред откритата лятна сцена в парка, където ще се проведе младежки концерт с участието на различни творчески формации и изпълнители от Общински младежки дом – Перник.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2018 г. и се финансира от община Перник./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!