Източник:  internet

Източник: internet

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

С 1, 83 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Форд „Ескорт“ дупничанина Д.А./31 г./. Мъжът бил проверен на 01 август, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Криминално проявен ще отговоря за кражба на мобилен телефон. Престъплението е извършено на 02 август, когато от казино в Перник изчезнал мобилния телефон на 36-годишен мъж. След подадения сигнал, служители на Второ РУ много бързо стигнали до извършителя, 38-годишният Р.Р. от областния град. Телефонът е открит, а Р.Р. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е познат с кражби, за някои от които е осъждан с влезли в сила присъди.

Перничанин се изправя пред Темида за обсебване. През месец февруари тази година, 40-годишният Б.Г. продал лекотоварен автомобил „Фолксваген“, без да е негов собственик. След подаден жалба, органите на реда започнали разследване и Б.Г. е привлечен като обвиняем, с мярка за неотклонение „подписка“.

С 2,31 промила алкохол е шофирал автомобил марка Фолксваген „Голф“ 46-годишнят Г.Й. от пернишкото с. Черна гора. Той бил засечен на пътен възел „Даскалово“, на 12 юни тази година. Резултатът му е отчетен след химическа експертиза на кръвната му проба. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Пиян перничанин ще отговаря за  унищожаване и повреждане.

Инцидентът е възникнал вчера, в късните часове на деня, когато била изскубана и смачкана регистрационна табела на лек автомобил Фолксваген „Голф“, паркиран на ул. „Мл. Стоянов“. Служители на Второ РУ започнали разследване и много бързо стигнали до извършителя, 44-годишният Ю.Х. Мъжът бил употребил значително количество алкохол и преди да извърши деянието, бил предупреден от полиция, за нарушаване на нощната тишина. Задържан е за 24 ч. по Закона за МВР.

Започнато е досъдебно производство по бл. 216, ал. 1 от НК и работата продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!