Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Пернишки полицаи задържаха мъж за отглеждане и притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУ. Органите на реда претърсили етаж от къща, в с. Драгичево. Иззети са: 8 саксии, засадени с канабис; кутия с тегло около 100 грама, съдържаща съцветия от канабис; 15 хапчета екстази; плик, съдържащ суха зелена листна маса и пресовано вещество, реагирало на метамфетамин с тегло около 180 грама. Задържан за 24 ч. по Закона за МВР е 31-годишният А.В., който ползвал имота. Мъжът е с постоянен адрес с. Ковачевци.

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и работата продължава под надзора на прокуратурата в областния център.

Перничанка е измамена със сумата от 3 000 лева.

Престъплението е извършено вчера, в периода 15, 30 – 17, 00 ч. На телефона на 77-годишна жена се обадил мъж, който заявил, че дъщеря й е приета в болница и се нуждае от средства за операция. Потърпевшата била заплашена, че ако не събере сумата от 3 000 лева, докторите няма да направят нищо за детето й. Така изплашената пенсионерката събрала парите, сложила ги в чанта и ги хвърлила от терасата на третия етаж. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

За пореден път от ОДМВР – Перник апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари на ръка. При подобни позвънявания, да се обадят на своите близки и познати преди да предприемат каквото и да било. Да се подават и сигнали на тел. 112.

52-годишен мъж застава пред Темида за кражба.

През месец ноември миналата година, от незаключен офис на фирма в гр. Перник била открадната мъжка чанта, съдържаща пари, документи и ключове. След подаден сигнал във Второ РУ било започнато разследване. Полицаите установили, че кражбата е дело на познатият на органите на реда М.А./52 г./ от областния център. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!