41611369_10156067745069585_7815261790475911168_n        Изложба под надслов „Настроения“ на художничката Даря Евтимова бе открита в галерия „Кракра“ в Перник. Експозицията съдържа 29 картини живопис и 11 керамични чинии.
Досега авторката е излагала предимно натюрморти и цветя. В последната й експозиция е наблегнала на абстракциите и на кръга, определиха експерти.
Даря Евтимова е детски учител, от четири години е пенсионер. Голяма част от картините си е създала в родното си село Банище.
Това е десетата самостоятелна изложба на авторката. Нейни творби присъстват във всички издания на зонална експозиция „Струма“ и на гостуванията на групата пернишки художници в галерията на СБХ на улица „Шипка“ 6 в столицата. Свои произведения е показвала в изложби в Черна гора, Сърбия и Русия./БТА/

Слънчевите „Настроения“ на Даря/ Daria Evtimova
Независимо дали съдържат изображения на цветя, абстракции или пейзажи, дали са натоварени с по-тежка семантика или са ефирни и дишащи, картините на Даря жужат от живот.
Светлина, която струи от специфичен колорит, собствен език. Сияние, което носи не просто настроение, но душевно съпреживяване на фините цветови вибрации.

Снимките са на Андон Тацев

No comments yet... Be the first to leave a reply!