15_septemvri     ДО 
ДИРЕКТОРИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ
 
ОБЛАСТ ПЕРНИК
 

    П о з д р а в и т е л е н   а д р е с 

    УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, 

Имам удоволствието да Ви поздравя по повод първия учебен ден от новата 2018/2019 учебна година.

15 септември е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето. Ден, в който се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището. То винаги е било и ще пребъде във времето като един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, обръщам се първо към вас, за да ви кажа, че имате огромно основание да бъдете горди, че сте част от българското училище. Че за пореден път днес ще прекрачите прага на тази свята институция, заради която имаме държавност, наука, професии и творци. Затова трябва да сте устремени и мотивирани, любопитни и отговорни, смели и добродетелни. На първокласниците, които най-много се вълнуват днес, желая да запазят този трепет към храма на науката през целия си живот и да са все така любознателни и неподправени!

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, вие прекрасно знаете цената на труда си и какъв е смисълът да осъмваш и замръкваш в училището, да обгрижваш малки и големи. Знаете го, защото сте свидетели как напредват възпитаниците ви, как успяват и се справят в живота. Уважавам апостолските ви усилия и знам, че пламъкът на българската просвета, който ви е водил по пътя към трудната учителска професия е жив. Ваше призвание е да се справите с предизвикателствата на новото време!

No comments yet... Be the first to leave a reply!