Източник:  internet

Източник: internet

          Брезник. 38годишен криминално проявен мъж ще отговаря пред „Темида“ за  кражба от бившия битов комбинат в гр. Брезник.

В началото на месец май, тази година в светлата част на денонощието, патрулен екип на РУ Брезник забелязал съмнителен мъж, който превозвал в ръчна количка метални детайли. При извършената проверка се оказало, че  това е 38 –годишеният И. М.  – „стар познайник“  на брезнишките полицаи с множество извършени кражби, за които изтърпявал условни и ефективни наказания. Установено било, че превозваните от лицето детайли са предмет на престъпно посегателство от бившия битов комбинат в града.

Привлечен е като обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение. Работата  по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

        Поредния шофьор, управлявал  МПС под въздействието на алкохол е установен  от служители на 02 РУ – Перник  вчера.

Вчера следобед, около17,30 ч., в квартал „ Църква“, патрулен екип на 02 РУ Перник  спрял за проверка л. а.  ‘’Опел Вектра‘‘ с пернишка регистрация и водач  К. М. на  52 години.

При изпробването му с техническо средство било установено, че управлява автомобила си след  употреба на алкохол – 2,05 промила концентрация на алкохол в кръвта . Отказал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е  за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!