Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Полицията в Перник иззе множество стоки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили два търговски обекта в областния град. Конфискувани са множество дрехи /анцузи, блузи, фланелки/ и маратонки, продавани в обектите без съгласието на притежателя на изключителното право.

Започнати са досъдебни производства по чл. 172 „б“, ал. 1 от НК и работата по разследването продължава.

33-годишен е задържан при опит за кражба.

Вчера, 15 минути след полунощ, в полицията бил подаден сигнал, че мъж е направил опит за кражба от пицария в гр. Перник. Органите на реда установили, че било счупено гише на входна врата и направен опит за кражба на бира. Задържан за престъплението е 33-годишният Н.К. от областния град. На мъжът била наложена 24 часова мярка по Закона за МВР.

Обраозувано е досъдебно производство и работата продължава.

Радомир. Радомирски полицаи иззеха контрабандни цигари и тютюн.

Действията на криминалистите били проведени в условията на специализирана полицейска операция по противодействие на притежаването и търговията с акцизни стоки.  При проверка на 51-годишната Й.В. от с. Гълъбник са намерени и иззети 1 114 къса цигари без бандерол и половин килограм нарязан тютюн също без бандерол.

Предстои издаването на акт за административно нарушение и налагане на парична санкция на жената.

Брезник. Перничанин ще отговаря за присвояване.

Престъплението е извършено на 19 май тази година. 67-годишният Д.Х., в брезнишкото с. Конска противозаконно присвоил навесен плуг, два метални валяка и метална рама за дискова брана. Стойността на заграбеното имущество е изчислена на около 1 400 лева. Привлечен е като обвиняем по чл. 206, ал.1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!