Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

След преследване, полицията задържа младеж с наркотични вещества.

Екшънът се е разиграл вчера, около 17, 15 ч. На ул. „Ю. Гагарин“, служители от Второ РУ направили опит да спрат за проверка мотоциклет. Водачът му не се подчинил и тръгнал да бяга. Започнало преследване и бил  спрян в гр. Батановци. Оказало се, че това е 21-годишният Е.Р. от гр. Перник. При извършения му личен обиск, у него било намерено и иззето пликче, съдържащо суха зелена листна маса с тегло около поливан грам. Полевият тест показал, че това е марихуана. Е.Р. е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

19-годишна е задържана за шофиране на автомобил след употреба на наркотици.

Около един час след полунощ, на ул. „Стримон“ в областния град бил спрян за проверка лек автомобил Фиат „Пунто“, шофиран от 19-годишната М.Г. При изпробването й с техническо средство било установено, че управлява под въздействието на амфетамин и канабис. Взета й е кръвна проба за химичен анализ и е задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

По двата случая са започнати бързи производства.

Двама столичани ще отговарят за иманярство.

Престъплението е извършено в края на миналата година, в землището на „Добра могила“, общ. Брезник. 35-годишният К.Б., в съучастие с 37-годишният С.Ц. били задържани в момент на търсене на културно-исторически ценности в района. Двамата използвали метал детектор, който тогава бил иззет. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“. При доказване на вината им в съда, ги заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.

Перничанин е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил с чужди регистрационни номера.

На 02 септември, в радомирското с. Д. Диканя бил проверен лек автомобил Мицубиши „Паджеро“, шофиран от перничанина В.Г./27 г./  Полицаите установили, че регистрационните номера са от друго моторно превозно средство. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. В.Г. е познат на органите на реда. Заплашва го наказание до една година лишаване от свобода или глоба от 500 до 1 000 лева.

No comments yet... Be the first to leave a reply!