Георги Харизанов

Георги Харизанов

Поведението на Симеонов е обида и към хората, и към коалиционните партньори, посочи още анализаторът

ДПС и БСП прекрасно знаят, че в сегашната политическа реалност са в изолация и не могат да участват в управлението. Острите думи не се претворяват в действия. Когато думите се разминават с делата,  не може да се гледа сериозно на тях. Това заяви в студиото на Нова ТВ анализаторът Георги Харизанов.

Той коментира и скандалната реплика на вицепремиера Валери Симеонов, заради която майките на деца с увреждания, а след това и ДПС и Атака поискаха оставката му.

Самото изречение на Симеонов бе критика към закона, намеквайки че е бил приет под натиск. Но това не е първата провокация и скандал около Валери Симеонов. Аз обаче  мисля, че той по-рано трябваше да влезе в режим на качествено извинение. Защото изявлението му бе обидно и към хората, и към неговите коалиционни партньори. Тези скандали изместват истинските важни проблеми и теми в държавата, което е много жалко, изтъкна Харизанов.

Що се отнася до протестите във връзка с скъпите горива, анализаторът изрази позиция, че ако политиците не правят огромни грешки, напрежението сред хората може да бъде преодоляно.

Може да се натрупа напрежение, ако се преекспонира проблема, в случая със скъпите горивата. Инфлация винаги ще има, цените винаги ще растат. Но сега ние се намираме в момент на растеж. Ако политиците не правят груби грешки, доходите ще нараснат осезателно. Както се казва  – храни кучето и не питай копчетата. Но дали хората ще усетят това нарастване или дребните поскъпвания ще се натрупат като напрежение – това е проблемът./faktor.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!