Сн. Юлия  Лазарова

Сн. Юлия Лазарова

Общо 250 служители ще трябва да напуснат МВР от следващата година, ако проектозаконът за бюджета за 2019 г. бъде приет в предложения вид. С текстове в преходните и заключителните разпоредби се правят промени в Закона за държавния служител. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни пред БНР, че тези служители са на административни длъжности. Всяко по-сериозно оттегляне на служители от структурата ще доведе до известни затруднения, каза той, но обяви, че не са верни разпространяваните информации, че текстовете ще засегнат 5 хил. души.

За 2019 г. бюджетът на МВР се увеличава до 1.5 млрд. лв. Маринов посочи, че се предвижда да се купят поне триста електрошокови „пистолети“ в помощ на групи в областните дирекции на МВР. В някои от тях вече имало такива уреди.

На въпрос дали догодина няма да има проблеми с доставката на униформи на полицаите Маринов обясни, че по принцип има проблеми с обществените поръчки за доставката им заради множеството обжалвания.

Коментира, че полицията ще продължи да прилага еднакво закона имайки предвид агресията срещу полицаи в ромски квартали. Такъв случай имало и през изминалата нощ в село край Ботевград./dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!