Цветислава  Цветкова

Цветислава Цветкова

Община Трън е вложила 300 000 лв. през тази година за подмяна на водопроводната мрежа, съобщи кметът Цветислава Цветкова.
Монтиран е 2,5 км нов водопровод между селата Милославци и Ярловци, в резултат на което жителите на Ярловци се радват на изобилие на вода. От година и половина там е имало непрекъснати аварии и чешмите са текли само по няколко часа в денонощието.
Водоснабдени са и две махали в село Горочевци, в които изобщо не се е качвала вода заради непрекъснати аварии по трасето. След частична подмяна на водопроводната мрежа налягането на водата в цялото село е повишено. Приключва и ремонтът на водопровода в с. Бохова. Съвместно с „ВиК“ е обновен довеждащият водопровод по ул. „Атанас Ботев“ в Трън, като са премахнати 50-годишните етернитови тръби.
Община Трън е представила проект в МРРБ за подмяна на тръбите на довеждащия водопровод от извора в с. Банкя до каптажа в местността „Китка“, който снабдява граничния град. Съоръжението е доста старо, по трасето има много скрити аварии. Ако получим финансиране, генерално ще бъде решен проблемът с водоснабдяването на Трън, каза Цветкова. /БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!