Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Кражба от къща е извършена в пернишкия кв. „Калкас“.

Сигнал за престъплението е подаден на 07 ноември, от собственика на имота, 60-годишен мъж. По негови данни липсвали телевизор, лаптоп, мобилен телефон и електро инструменти. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Първо РУ.

Образувано е досъдебно производство.

Две бързи производства са за почнати в Перник.

Вчера, около 11, 00 ч., в с. Рударци бил проверен лек автомобил „Алфа Ромео“, шофиран от 19-годишният И.Б. от с. Мърчаево. При изпробването му с техническо средство за употреба на наркотици бил отчетен положителен резултат за канабис. Младежът отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случая продължава.

Отново под въздействието на канабис е шофирал лек автомобил „Ауди А4“ перничанина М.К./21 г./ Той бил проверен вчера, в с. Кладница. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Двама застават пред правосъдието за различни престъпления.

64-годишен мъж от гр. Трън ще бъде съден за използване на неистински документи. Той представил пред осигурителния институт в областния град образци за ранно пенсиониране, които се оказали фалшиви. Привлечен е като обвиняем по чл. 129, ал. 2 от НК и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Перничанин ще отговаря за съжителство с непълнолетна. 24-годишният Р.К. заживял с момиче, което не било навършило 16-годишна възраст. Започналото разследване установило по безспорен начин деянието на младежа. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

No comments yet... Be the first to leave a reply!