Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Жител на с. Мърчаево ще отговаря за управление на автомобил след употреба на наркотици.

На 08 ноември, в с. Рударци е проверен лек автомобил Алфа „Ромео“, шофиран от 19-годишният И.Б. При тестването му за употреба на наркотици е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Възрастна пенсионерка е измамена със сумата от 5 000 лева.

Вчера, на входната врата на 78            -годишна перничанка позвънила жена, която била с малко дете и поискала стари дрешки за него. Домакинята казала, че няма и тогава неканената гостенка й казала, че над нея тегне черна магия и предложила да й я развали. Лековерната пенсионерка се вързала и  и започнала да удовлетворява исканията й. Стигнало се до изваждане на всички пари, коти 78-годишната жена имала. Трябвало да бъдат поставени във възглавница и да се преспи на тях.  Вместо парите, във възглавницата били поставени хартийки, а от врачката нямало и следа. След подаден сигнал в полицията са предприети действия за установяване на измамницата.

Започнато е досъдебно производство.

От ОДМВР – Перник напомнят на гражданите, да не се доверят на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. При посещение на домовете им от непознати или получаване на телефонни обаждания, да сигнализират на тел. 112 и да уведомяват свои близки и познати.

No comments yet... Be the first to leave a reply!