Бойко Ноев

Бойко Ноев

„Не конфликтът между Украйна и Русия е заплаха за българските интереси, а плановете на Русия да разруши българската оръжейна индустрия“, заяви пред бТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.
По думите му родната оръжейна индустрия е „трън в очите на Кремъл“, тъй като сме в топ 10 на експорт на военна продукция.

Според Ноев активна роля за разрушаването на оръжейната индустрия има Министерството на икономиката:

„Връчен е проект за споразумение с искане България да спре военното производство и второ – без руско съгласие никакво оръжие да не се изнася от България. Нито едно правителство в последните 20 години не се е съгласявало да отвори въпроса, а Министерството на икономиката се съгласява да води преговори“, твърди Ноев, който припомни, че Нанков е „лично назначение“ на лидера на „Атака“ Волен Сидеров известен с твърдо проруската си позиция.

Доказателство за провеждана в тази посока политика било и ставащото в държавното предприятие „Сопот“, което отивало „надолу“.

„На Русия не е необходимо да използва военна сила срещу България, защото в България има достатъчно субекти и организации, които обективно провеждат руските интереси в страната. Аз не говоря за лелките и чичковците на моята възраст, които празнуват на язовир „Копринка” с фланелки с надпис СССР, с портрета на Путин и с руски знамена, а за политическите субекти в България, които са във властта“, коментира още Ноев.

No comments yet... Be the first to leave a reply!