IMG_7421                27-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Вчера, служители на Второ РУ проверили апартамент на ул. „Волгоград“ в пернишкия кв. „Изток“. В жилището, обитавано от 27-годишният В.Н. са намерени и иззети пластмасови кутии и найлонов плик, пълни със суха зелена листна маса. Теглото на дрогата е около 70 грама. В.Н. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и действията по разследването продължават.

Столичанин е задържан за противозаконно лишаване от свобода на жена с която имал връзка.

Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера, на тел. 112 от потърпевшата, 45-годишна жена от гр. София. Тя заявила, че се намира в жилище в гр. Земен, което е собственост на похитителя й. Служители от ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Радомир реагирали незабавно и на място бил задържан 58-годишният Р.Р. от столицата. Мъжът видимо бил употребил алкохол и по незнайни до момента причини лишил от свобода жената, с която имал интимна връзка. Тя е изведена от жилището невредима. Р.Р. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство.

Перничанка застава пред съда за длъжностно престъпление.

Досъдебното производство е образувано през 2017 г. В рамките на проведени множество действия по разследването е привлечена като обвиняема 38-годишната Ц.Ц. от областния град. Жената работела като консултант във фирма за кредити и не отчела около 2 700 лева, внасяни от длъжници. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Двама жители на с. Дивотино застават пред Темида за обсебване.

53 и 40-годишни дивотинци взели багер от мъж от гр. Кюстендил, като първоначално му дали малка сума пари с уговорката да го изплатят във времето. След първото плащане двамата повече не вдигали телефона на потърпевшия. Закарали возилото в горичка над селото и го нарязали и издали за скрап. Органите на реда установили всички обстоятелства около случая и мъжете са привлечени като обвиняеми по чл. 206, ал. 1 от НК. При доказване на вината им ги грози наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Радомир. 20-годишен жител на гр. Самоков ще бъде съден за управление на автомобил под въздействието на дрога.

На 03 декември, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Ауди А6“, шофиран от 20-годишнят А.Н. от гр. Самоков. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Осъждан е за подобно престъпление от Районен съд – Самоков.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

No comments yet... Be the first to leave a reply!