Демонстрантите поискаха незабавна реакция от българската държава, ЕС и НАТО

Около 50 души, организирани във Фейсбук – както българи, така и украински граждани, протестираха пред руското посолство срещу случващото се в Украйна. С развети украински знамена и скандирания „Окупатори“ и „Агресорите вън“ демонстрантите настояха България да подкрепи на държавно ниво Украйна и цивилизования свят в действията им спрямо Русия. Те поискаха незабавна реакция на Европейския съюз и НАТО в защита на суверенитета на страната от руската намеса. Издигнати бяха лозунги срещу руския президент Путин.

“Да е ясно отношението на държавата към един агресор, какъвто е Русия спрямо друга свободна независима държава. Ние, ако искаме да се заявим като такава държавата, трябва да подкрепим Украйна и целия цивилизован свят срещу Русия в момента”, заяви участник в протеста пред БНР.

“Подкрепям украинския народ в борбата му срещу тази агресивна и тоталитарна политика, която се води в Москва. Не мога да разбера – руснаците са будни и интелигентни хора според мен, как може да държат такъв лидер и да подкрепят такава политика”, коментира друг.

Случващото се в Украйна е изключително опасно. Според демонстрантите, вчерашната позиция на Путин – „Украинският народ е част от руския народ“, се нарича асимилация. Първо – това не е вярно и второ – това показва една доктрина, която ще доведе нещата до много опасни последици, смятат те./fakti.bg/

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!