Снимка  - личен архив Пламен Алексив

Снимка – личен архив Пламен Алексив

Над 30 видеокамери са разположени на възлови места в Радомир. Камери на входовете и изходите на града, центъра, терена на бившото военно поделение, гробищния парк, училищата. Видеокамери има и в големите заведения, които работят на удължено работно време. Това съобщи на заседание на ОбС началникът на РУП-Радомир главен инспектор Валентин Кирков. Охрана бди за реда в заведенията, в които има дискотеки. Това е довело до намаляване на нарушенията на обществения ред и за установяване извършителите на нарушения. Няколко души били буйните посетители на тези заведения.

Миналата година са издадени 12 разрешения за удължено работно време на заведения, постъпили са в полицията 134 оплаквания, съставен само 1 акт и са направени 5 предупреждения. Според главен инспектор Кирков, след постъпване на сигналите полицията, на съдържателите се прави забележка и шумът се прекратява.
Кметът Пламен Алексиев иска наблюдателен пункт в общината и полицията. Този в общината да се наблюдава от охранителна фирма, а този в полицията от дежурните полицаи.

No comments yet... Be the first to leave a reply!