Новият областен управител на Перник Ирена Соколова встъпи в длъжност днес. Това стана с официална церемония, на която тя получи печата на областната администрация от досегашния губернатор.

Предаване на щафетата - стария областен управител Бойка Павлова и новия Ирена Соколова

„С решението си от 25 ноември Министерския съвет ми възлага управлението на  администрация, чиято работа познавам до голяма степен. Разбира се, предстои ми да се запозная с детайлите, но съм спокойна за предстоящите предизвикателства, защото ще разчитам на професионален екип и на добрите практики на предишни управления,” заяви Ирена Соколова. „Ще следвам политиката на правителството за развитие на регионите и конкретно на Пернишка област.  Такива са и основните цели в  програмата на ПП ГЕРБ“, каза още новият областен управител. Тя подчерта, че трябва да се работи основно за намаляване на безработицата и цялостно подобряване на живота на населението в областта.

Ирена Соколова беше назначена на поста на 25 ноември 2014г. със решение на Министерски съвет. Тя е народен представител от ПП ГЕРБ от 41-то и 42-то Народно събрание.

На официалната церемония по встъпването в длъжност присъстваха кметовете на общините в област Перник, общинските съветници в Община Перник и кметовете на кметства и  на населени места от община Перник.

Новият областен управител на Перник заяви, че до няколко дни ще обяви имената на своите заместници.

No comments yet... Be the first to leave a reply!